Jag brinner 🔥 just nu
Jag pratar alltid i positiva termer, när det gäller hälsa och kost. Men nu är jag på riktigt orolig, arg, besviken och förbannad. Vad är det för värld vi lämnar över till våra barn och barnbarn?
Hör på det här;
Varför innehåller tandkrämen socker och skummedel? (För att den skall saka bättre). Tandkräm skall städa tänderna, inte smaka gott.
Vi fyller maten med träflis!!! Cellulosa har inget i våra kroppar att göra för det finns ingen näring i det och vi kan inte bryta ner det. Eller svartmögel? Varför? Vi slänger ut vanligt hederligt löpe och stoppar i svatmögel istället? Dom kallar det ystenzym och är förvillande likt hederliga enzymer i namnet. Eller den här då, karragenan, en rödalg som forskarna inte är helt säkra på om det är riskfritt att äta. Det kan ge cancer, definitivt problem med tarmen. Men ändå inte såååååå farligt.
Varför varför varför? För pengar styr, inte din och min hälsa. Om vi tror att livsmedelsindustrin finns där för oss, så är det dags att vi vaknar. Det kan tyckas hårt att läsa detta. Men om inte vi gör medvetna val nu, så kommer vi inte kunna göra det i framtiden, För då har vi lämnat över makten och kommer det inte att finnas några alternativ att välja på.
Börja med
- Läsa innehållsdeklarationen, förstår du inte vad som står där, välj något annat eller laga det själv.
- Gå med i en lokal Reko-Ring (du hittar dem på Facebook) dom finns över hela Sverige.
- Handla från lokal bönder och odlare! Säg det på engelska om det låter coolare; Suport your local farmer. Du får göra vad du vill 😉 bara du är med och bevakar livsmedelsindustrins insmyg av konstiga produkter i vår mat.
Alla vet att vi blir fler överviktiga, fler med obotliga sjukdomar, fler med låggradig inflammation, med allvarliga tarmproblem och ett stigande antal människor som drabbas av cancer. Något står inte rätt till.
Så detta är ett första inlägg i den här artikelserien om att vi behöver öppna ögonen och välja mat som är gjorda för våra kroppar!