Gör egna Sötsura Godisremmar

Ännu ett super enkelt recept på godis, med en enda ingrediens. Inget tillsatt socker. Pure joy!

🆗 Så här gör du

  1. Välja din favorit frukt
  2. Skala (om det behövs) eller ta ur ev. kärnor
  3. Dela elller hacka eller släng ner frukten i en mixer, precis som den är.
  4. Kör mixern till frukten tills den är en ganska jämn smet.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  6. Häll ut och sprid ut smeten till en jämnyta 8gör den inte för tunn då blir den snabbt hård isället för mjuk)
  7. In i ugnen på 40 – 60 grader i ca 4 timmar (beroedne på hur mycet vatten frukten innehåller och hur tjock du gjort din smet)
  8. Låt svalna en stund och klipp sedan långa remsor som du rullar ihop
  9. Mums!

🍌 Add on

Lakrispulver (passar suveränt med bananremmar)
Honung (om frukten är lite sur eller du vill ha lite mer crips)
Mixa två – tre frukter, om du vill gå lite crazy 😉

Klipper du små fyrkanter så kan du blanda ner dem i din granola eller strö direkt på din yoghurt!

Remmarna nedanför är gjorda på årets plommon!

Cecilia Hedstrom

Innehåll

Relaterade artiklar