Ännu ett super enkelt recept på godis, med en enda ingrediens. Inget tillsatt socker. Pure joy!
🆗 Så här gör du
- Välja din favorit frukt
- Skala (om det behövs) eller ta ur ev. kärnor
- Dela elller hacka eller släng ner frukten i en mixer, precis som den är.
- Kör mixern till frukten tills den är en ganska jämn smet.
- Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
- Häll ut och sprid ut smeten till en jämnyta 8gör den inte för tunn då blir den snabbt hård isället för mjuk)
- In i ugnen på 40 – 60 grader i ca 4 timmar (beroedne på hur mycet vatten frukten innehåller och hur tjock du gjort din smet)
- Låt svalna en stund och klipp sedan långa remsor som du rullar ihop
- Mums!
🍌 Add on
Lakrispulver (passar suveränt med bananremmar)
Honung (om frukten är lite sur eller du vill ha lite mer crips)
Mixa två – tre frukter, om du vill gå lite crazy 😉
Klipper du små fyrkanter så kan du blanda ner dem i din granola eller strö direkt på din yoghurt!
Remmarna nedanför är gjorda på årets plommon!